Om Norcon


Hva er en con?

En science fiction kongress (eller en con) er en samling for folk som liker science fiction og fantasy. Kongresser kan ofte deles inn i to typer, mediacons og litterære cons. Mediacons har som regel fokus på en eller flere mediegrener, som tegneserier, tv-serier eller filmer. Litterære cons, som Norcon tradisjonelt er, har som oftest hatt fokus på romaner og noveller. Æresgjester på litterære cons er derfor ofte forfattere. Andre måter å fortelle historier på har også de siste årene blitt mer og mer inkludert i det tradisjonelle litteraturcon-formatet. Eksempler er kunstutstillinger, filmvisninger og rollespill.

På programmet på en con vil du ofte kunne finne foredrag om forskjellige emner, og også paneldebatter og intervjuer. Disse er ganske uformelle og de som sitter i salen deltar ofte både med spørsmål og innlegg. I tillegg er auksjoner ganske vanlige, og også litt mer uhøytidelige programpunkter som for eksempel quiz. Felles for alt er at det skal være gøy og interessant på samme tid.

Til sist må puben nevnes. For mange er det å kunne sitte sammen med andre og diskutere alt mellom himmel og jord det viktigste med en con. Folk på con er vennlige, så hvis du hører noen som snakker om noe gøy – kast deg inn i diskusjonen!

Hva koster det?

Norcon er i seg selv gratis. Vi vil utgi en programbok som kan fås på conen, og prisen for den vil ligge på rundt 40-50 kroner. Ellers mottas donasjoner med takk.

Copyright © 2011 The Norcon 26 Organizing Committee
Powered by WordPress